Slide toggle

Have a Question?

Brasov, Romania contact@crichi.ro

Natura

Salvati planeta

Natura

Acum, prin 2019, stim cu toti ca planeta este poluata de oamenii care consuma foarte mult plastic si arunca gunoaiele in natura. Presedintele, care era cel mai mare poluator din tara, pe nume Crevetel, era foarte linistit si nu il interesa absolut deloc planeta. Ba chiar el polua cel mai mult din tara. Folosea numai linguri, cutite si furculite de plastic si foarta multa folie si foarte multe pungi din plastic. Si folosea foarte multe paie. Nu stiu daca stiti copii, dar paiele, dupa ce le folosim, peste ceva timp ajung in mari. Si cand balenele isi deschid gura, paiele intra inauntru gurii si ele mor. Si de ce? Doar din cauza ca noi poluam.

Intr-o zi, cand domnul Crevetila a mancat un crevete intr-o farfurie de plastic cu o furculita de plastic si vroia sa le arunce la gunoi, deodata, tot plasticul s-a adunat si a inceput sa pluteasca. Apoi, a devenit un fum si fumul a inceput sa capete o forma… o forma de om! Si deodata, devenise un copil din fum de marime medie. Presedintele Crevetila se mira foarte tare si ramasese fara cuvinte. Dar fumul, care s-a dovedit a fi o fantoma spuse:

-De ce poluezi natura, Crevetila?

Presedintele Crevetila nu avea cuvinte, efectiv i se pusese un nod in gat.

-De fiecare data cand arunci paie, furculite si linguri de plastic si arunci carton asa pe campuri si mizerie, poluezi natura si distrugi planeta! Si intr-o zi planeta, n-o sa te mai sufere si o sa explodeze. Si toate acestea doar din cauza poluarii.

Asa este copii, daca o sa se mai polueze mult natura, planeta nu va mai trai mult si va exploda.

Presedintele Crevetila de-abia ce putuse sa zica un cuvant: “Fa-fa-fantoma!”

-Hei, hei, nu te speria asa! Eu sunt fantoma pamantului, nu ai de ce te teme de mine. Eu am vazut toate lucrurile ce se puteau intampla pe pamant si cel mai urat, dar cel mai urat, mi s-a parut poluarea pe care o fac oamenii!

Presedintele isi mai revenise el si se puse pe ganduri…

-Oare chiar asa sa fie? Oare va exploda planeta din cauza oamenilor?

Lui nu ii pasese pana acuma, aproape toti oamenii din tara foloseau lucuri de plastic si de carton. Aproape ca nici nu foloseau tomberoanele. Foarte, dar foarte rar, duceau lucrurile la reciclat si aruncau gunoaiele pe camp, pe strada, peste tot! Uneori chiar si prin oras, se aflau mizerii si masinile nu puteau sa circule din cauza gunoiului.

-Imi pare rau, nu mi-am dat seama pana acum! Adica am stiut ca poluam, dar nu am stiut ca e chiar asa de rau! Dar acum vad ca planeta noastre este compromisa! Fantoma pamantului, promit ca nu voi mai polua! Si voi da o lege care va spune tututor locuitorilor din aceasta tara, sa nu mai polueze pentru ca planeta poate sa moara si vegetatia sa nu mai existe! Promit, fantoma, promit!

Puuufff!

-Fantoma?

Fantoma disparuse, nu mai era acolo, disparuse!

A doua zi, presendintele Crevetila, a dat o lege in toata tara si apoi in toata lumea, ca nu mai aveau voie sa polueze si nu mai aveau voie nici macar sa cumpere lucruri din plastic.

In magazine si peste tot, nu mai era lucruri de plastic, erau inlocuite cu lucruri naturale bio-degradabile, adica, atunci cand sunt aruncate in natura, se descumpun singure si nu polueaza natura.

Asa ca planeta a ramas curata si oamenii plantau zilnic copaci pentru oxygen si pentru curatarea pamantului. Acum oamenilor le pasa cu adevarat de pamant!

Sfarsit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *